Daphne,  Ontspanning,  Reviews

Impaqt spijkermat – acupressuur mat

Een spijkermat? Het klonk me bizar in de oren. Op een matje liggen, met een soort spikes, stekelige puntjes die in je rug prikken om te ontspannen? Dit was mijn eerste reactie toen een vriendin me adviseerde om een spijkermat te proberen. Ik had haar verteld dat mijn rug en schouders pijn deden en ik nog steeds grote moeite heb om te ontspannen. Waarschijnlijk van het verkeerd en hoog ademhalen.

Maar had ik niet afgesproken met mezelf dat ik dingen zou gaan uitproberen, ook al twijfel ik over de wetenschap erachter, ook al vind ik het in eerste instantie misschien vreemd? ik kan alleen deskundig worden over wat werkt voor mij en wat niet werkt, als ik het probeer en ervaar. Zodoende bestelde ik een spijkermat. Ik koos voor de Impaqt mat. Die ik voor 35 euro online kocht bij bol.com.

Voor ik ga uitzoeken en lezen wat de mat allemaal zou kunnen brengen, ga ik de mat eerst zelf uitproberen en ervaren wat het doet voor mij. De mat ziet er iets minder gevaarlijk uit dan ik had gedacht. Ik heb een rijk voorstellingsvermogen en bij spijkers denk ik aan…. spijkers. De paarse mat heeft in een soort bloemen motief 5000 spikes. Ik heb de mat op bed gelegd. Ik hield een flinterdun hemdje aan en ben er voorzichtig op gaan liggen. Zodra ik ging liggen voelde ik de spikes in mijn rug priemen. De eerste minuut voelde ik de spikes nog prikken maar dat ging snel weg. Ik ben 20 minuten blijven liggen en luisterde met een koptelefoon naar muziek en had mijn dekbed over mij heen getrokken. Ik kwam al heel snel in een ontspanning. Wat mij zeer verbaasde. Heel opvallend was dat ik heel lekker warm werd. Niet alleen mijn rug, die op het matje lag, maar ook mijn eeuwig koude voeten, voelde niet langer als ijsklompjes. Van het matje afkomen gaf weer even een paar seconde pijnprikkels. Mijn rug was erg rood en je zag de afdrukken van de spikes. Een rug vol grove poriën grapte ik tegen mijn man. Mijn spieren deden na de eerste keer iets minder pijn. Ik ben daarna gaan slapen en ik kan vertellen, Ik ben direct in slaap gevallen.

De spijkermat zou kunnen helpen bij veel problemen en situaties. De spikes activeren verschillende drukpunten in het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden endorfine & Oxytocine aangemaakt in de hersenen, onze gelukshormonen. Ook zouden spieren en zenuwen positief gestimuleerd worden. De mat zou kunnen zorgen voor een relaxed gevoel, ontspanning. De mat wordt dus aangeraden voor vele kwalen zoals, pijnlijke spieren, onrust, hoofdpijn, slapeloosheid en futloosheid. Er zijn zelfs bedrijven die deze matten verkopen die zeggen dat gebruik van de mat zal helpen met verjonging van de huid en vetverbranding stimuleert.

Ik heb de mat een week lang iedere avond 20 minuten gebruikt. De mat helpt mij inderdaad om te ontspannen en om goed warm te worden. Dit zal waarschijnlijk komen doordat de spikes de bloeddoorstroming stimuleert. Ook val ik door de ontspanning en het warm zijn heerlijk in slaap. Mijn spierpijn in de rug en schouders is iets minder geworden. Mijn man die het de eerste avonden met veel gelach aankeek wilde na mijn vierde avond de mat toch ook wel een keer proberen. Hij was ook blij en verrast. Ook hij voelde zich erg ontspannen na 15 minuten op de mat liggen. De mat is een blijverdje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de mat niet iedere avond gebruik. We (man is nu ook een spijkermatgebruiker) gebruiken de spijkermat meer in een soort kuurvorm. Een van de twee haalt hem uit de kast want pijnlijke spieren of erg gestressed en dan gebruiken we hem een hele week. Ik denk dat ik ook nog een keer een spijker rol mat aanschaf voor de nek.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *