Blog,  Daphne,  lip balsem

Handig voor in de handtas en leuke goodies cadeautjes

Bijna kerst. Last minute: nog snel wat cadeautjes kopen voor mijn dochters, zus, moeder en nichtjes. Het is altijd weer een puzzel. Wat ga ik ze geven? Maar opeens had ik een ingeving. Handige spullen voor in de handtas. Ik heb zelf een tas organiser gekocht voor in mijn grote schoudertas om al mijn handige goodies netjes op te bergen. Mijn tas is namelijk een soort hutkoffer waar geen bodem in lijkt te zitten. Soms is het net een grabbelton, mijn arm verdwijnt erin en ik duikel van alles op, alleen die ene lippenstift die ik zoek kan ik niet vinden. Vandaar de organiser in de hoop op een nette en ordelijke tas. Wel een tas met inhoud en op alles voorbereid, deze slimme meid. In dit blog deel ik met jullie goodies die handig zijn in de handtas. Voor iedere vrouw en of man zit er wel iets tussen. Mega lang blog, met veel foto’s en inspiratie.

Een multifunctioneel zakmes

Een mooie zondagmiddag, je koopt spontaan een fles wijn in de supermarkt om deze met een vrienden in het park soldaat te maken. Maar de fles heeft geen schroefdop maar een kurk. Gelukkig heb jij in je tas een zakmes met een kurkentrekker. Of je staat in de lift en deze blijft hangen, om eruit te klimmen moet je in het plafond een schroefje open draaien, gelukkig heb jij een zakmes met een schroevendraaier. Ik dramatiseer graag. Of je koopt iets in de stad en je hebt een schaar nodig om de verpakking open te knippen. Ja, dat handige zakmes heeft ook een schaar. https://www.zwitserszakmesshop.nl/zwitserse-zakmessen/

Epileer/manicure setje

Niets vervelender dat je in een paskamer kleding staat te passen en in het felle licht ontdek je een ongewenste haar. Daarvoor is het handig een pincet bij je te hebben. In de meeste reissetjes zitten ook een mini schaartje en nagelvijl, handig voor een afgebroken nagel onderweg. https://www.bol.com/nl/p/lifestylecommerce-epileer-set-pincet-tweezer-set-travel-set-roze-met-etui-wenkbrauwschaar/9200000114299769/

Sanitizer voor schone handen onderweg

Vieze deuren, trapleuningen, gelekte benzine op je handen na het tanken, saus op je handen na het eten van een zak patat. We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Dat we eigenlijk direct onze handen zouden willen wassen. Met een sanitiser kan dat. Een gel in een flesje met een antibacteriele werking, zonder dat je water hoeft te gebruiken. Ik vind het een uitvinding. Mijn lievelings sanitiser is The lovely sanitizer lavendel van Nealty, te koop bij Bol.com. Het kruidvat heeft mini sanitisers die goed in je tas pakken en ook Rituals heeft fijne handwas gels. Die net als alle producten van Rituals zalig geuren.

Handcrème

Wat kan ik over handcrème zeggen wat niemand nog weet? Niets. Droge handen is vervelend en handcrème is een must. Mijn lievelings handcrème is Molton Browns orange and bergamot. Die geur doet me aan de zomer denken. Naif nourishing te koop bij Douglas en heeft een zonnefilter en is handig voor in de zomer. Embryolisse is mijn favoriete merk omdat deze crèmes echt hydrateren. Ze hebben een handcrème, maar ik heb altijd een tube van hun gezichtscrème in mijn tas die ik ook rustig gebruik voor mijn handen. Je wilt ook niet je tas helemaal vol hebben en daarom maak ik keuzes. Producten die ik voor meerder dingen kan gebruiken.

Pleisters

Schoenen die onder het lopen beginnen te knellen en voor blaren zorgen. Je schuurt je vinger langs een muur en krijgt een wondje. Een klein blikje of etuitje met pleisters is altijd handig om bij te hebben en het weegt niet veel. Google eens op pleister set blikje en je komt de grappigste exemplaren tegen die wel een plekje in je tas verdienen

Veiligheids speld en naaisetje

Natuurlijk komt het alleen voor als je het echt niet kan gebruiken. Je ritssluiting van je jeans is lam. Met een veiligheids-speldje kun je de rits weer netjes boven vastmaken als tijdelijke oplossing. Daarnaast heb ik al eens succes gehad met draad en naald tijdens een etentje. Het naaisetje heb ik een keer in het kruidvat gekocht.

Powerbank, we willen contact houden

We zijn waarschijnlijk verslaafd aan overal en altijd bereikbaar te zijn. Ik ben een voorstander om af en toe offline te gaan, maar alleen als je daarvoor kiest. Niet net als er een kodakmomentje is of als je echt even naar huis wilt bellen of of of. Een powerbank in je tas is een must voor die momenten dat je ECHT even je telefoon wilt opladen.

Medicijnen in blikje of etuitje

Paracetamol, rennies, hooikoortstabletten en keeltabletten heb ik altijd bij me. Kies een leuk blikje om ze in te bewaren en mee te nemen of een leuk etuitje of portemonneetje. Ik zag hele leuke etuitjes op https://todosninos.nl/product/anatomy-of-love-ibiza-handmade-etui/

Mini tandenborstel met tandpasta

Sommige mensen poetsen op hun werk hun tanden, dan is de investering in een elektrische reistandenborstel wel de moeite. Een hele mooie is de Flash travel tandenborstel te koop bij bol.com. Ik had een mooie reistandenborstel als relatiegeschenk gekregen en soms zijn er momenten dat je blij bent dat je onderweg je tanden kan poetsen i.p.v. een kaugompje nemen.

Lippen balsem, schrale lippen

Schrale lippen, kleine kloofjes. Een lippenbalsem mag niet in je tas ontbreken. Ik ben gek op kleine blikjes met lippenbalsem, maar er zijn er twee die echt werken voor mij. Misschien niet in een leuk blikje, maar wel direct werkzaam. Voor hele schrale en kapotte lippen gebruik ik O’keefe’s lip repair. Deze werkt zo goed. Als ik niet hele schrale lippen heb gebruik ik al 20 jaar het liefst, Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectan, die een mooie glos geeft, ook als highlighter gebruikt kan worden en ook andere droge plekjes verzacht.

Parfum tas verstuiver

Een lange dag weg? Dan is het fijn om een parfum verstuiver mee te nemen. Je kan lege verstuivers kopen of een met navullingen van je favoriete merk. Ik heb op mijn lijstje die van coco mademoiselle van Chanel staan.

Een pen

Je ziet een leuk iemand en je wilt een lief briefje achter laten op zijn of haar autoruit. Dat kan NOG niet met een mobiel. Dus een pen bij je hebben en wat papier is handig. Koop een pen in een etuitje om te voorkomen dat de pen gaat lekken en je een vlek krijgt in je tas. Ik z.ag op https://welke.nl/photo/jojo1411/Hoesje-voor-pen-haken.1380972654 een leuk gehaakt hoesje, voor de creatievelingen. Zelf heb ik een mooi lederen hoesje

Oortjes, headset

Altijd een extra paar oortjes in een klein doosje in je tas. Er zijn zoveel momenten dat je even naar iets wilt luisteren terwijl je in een drukke trein zit of ergens anders tussen mensen zit.

Zonnebril of leesbril

Soms wil je even incognito. Heb je ook snel last van licht, zelfs in de winter? Dan is een een zonnebril een oplossing. Ik heb veel zonnebrillen maar standaard ook een zonnebril in mijn tas. Ook een leesbril heb ik standaard in mijn tas. Zo kan ik toch het menu in een restaurant lezen.

Papieren zakdoekjes of vochtige doekjes

Een niesbui of verkouden, zakdoekjes zijn onmisbaar in de tas. Dus een pakje papieren zakdoekjes mag niet ontbreken. Sommige mensen geven de voorkeur aan een mini pakketje met vochtige doekjes. Er zijn leuke mini pakketjes te koop.

Water fles

Hydrateren zei mijn arts. Veel mensen drinken te weinig vocht. Een mooie waterfles is dus geen overbodige luxe. Ik heb er twee op mijn verlanglijstje staan. {te koop bij happinez }

Snoepjes, om de keel te smeren of een frisse adem

Mijn lievelings snoepjes als ik een droge keel heb zijn Diele pastilles honing. Maar meestal heb ik ook een rol pepermunt bij me. Al zijn de kleine mintblikjes ook erg leuk

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *