Daphne,  Ontspanning

Knuffeldeken of warme kruik

Niet in slaap kunnen vallen, midden in de nacht wakker worden en moe weer wakker worden. We hebben allemaal momenten in het leven dat we minder goed kunnen slapen. Er is al veel over slaap geschreven. Als er geen medische redenen zijn waarom je niet slaapt dan zijn er altijd wat tips en trucs die je proberen kan om te ontspannen. Goodie Sister heeft er een aantal op een rijtje gezet.

De knuffeldeken of verzwaringsdeken. Ik had er de laatste tijd veel over gelezen. Door een deken te gebruiken die verzwaard is, zou je door de druk op je lichaam beter kunnen ontspannen. Op twitter las ik een tweet van Daniëlle Looije. Ook bekend als @artbydaan. Een sieraden ontwerpster die prachtige acrylverf kunstwerken verwerkt in sieraden. Een schilderij in een kettinghanger of mooie oorbellen. Zij heeft de laatste maanden ook last van niet kunnen slapen en daarom de knuffeldeken aangeschaft. Omdat ik zeer benieuw ben heb ik haar gevraagd een review te schrijven.

Review van Danielle Looye: Door de veranderende wereld slaap ik af en toe best rot en daarom was ik op zoek naar manieren om beter te slapen. Ik had al etherische oliën op mijn nachtkastje gezet voor een betere nachtrust en via via kwam ik ook op het idee van een verzwaringsdeken. Zo een deken zou de externe prikkels verminderen en voelen alsof je de hele nacht geknuffeld wordt. Onder het mom van baat het niet dan schaad het niet heb ik er een besteld. 7kg moest ik hebben voor mijn gewicht, dat lijkt niet echt zwaar maar geloof me als het op je ligt is het nog best zwaar. Direct lekker slapen zat er dus echt niet in want ik moest er behoorlijk aan wennen. Omdraaien gaat ook best moeilijk. Dus je raad het al, de eerste nacht geen oog dicht gedaan. Hoopvol hield ik vol, de ene nacht sliep ik wat beter als de andere, maar om nou te zeggen dat het door het deken kwam… Ik weet het niet. Het deken heeft overigens een lekkere zachte hoes die je makkelijk kunt wassen en het deken zit in de hoes vast met lusjes. Ik heb het dekbed 3 weken geprobeerd en toch besloten mijn eigen dekbed weer in gebruik te nemen. Het verzwaringsdeken heeft voorlopig een mooie plek in de kast gekregen. Ik denk dat een verzwaringsdeken voor mij niet echt de uitkomst is. Ze zijn er in verschillende prijsklassen en merken. Verzwaringsdeken.

Elektrische kruik review door Daphne: Soms is het kou die ons wakker houdt. We kennen allemaal de ouderwetse kruiken, die je voeten lekker warm maken, of je buik of rug, waardoor je ontspant en soms lekker in slaap valt. Maar het is altijd even een gedoe. Water koker, de kruik vullen zonder je handen te branden, dus ging ik op zoek naar alternatieven. De pittenzak heb ik al een paar jaar in huis. Heerlijk om even snel in de magnetron op te warmen en in mijn nek te leggen. Wel vind ik hem minder geschikt voor in bed. Ik vind dat de warmte snel afneemt. Ik zag toen de elektrische kruik van Stoov. Ik had al eens op een warmte kussen van hun gezeten op een tuinfeest en dat beviel prima. De kruik zag er lekker uit op de foto en de omschrijving beloofde veel goeds. Omdat de Kruik ook op een accu werkt kun je deze dus in je tas meenemen en op alle momenten gebruiken. De kruik werd binnen twee werkdagen geleverd. Het eerste wat me opviel was dat de kruik iets kleiner is dan ik had verwacht. Ook is de kruik heel licht in gewicht. Wat ik jammer vind omdat ik juist een beetje druk wil voelen zodat de warmte ook echt gevoeld wordt. Het opladen ging makkelijk. Toen ik de kruik aanzette voelde ik niets in stand 1 en stand 2. Pas in stand 3 begin je de warmte te voelen. Maar inderdaad waar ik al bang voor was toen ik de kruik uitpakte, omdat de kruik heel stug is en heel licht, heb je maar een klein stukje van de kruik op je huid bij aanraking. Op je buik is dat dus niet fijn. Je wil de hele buik verwarmen. Ook wordt de kruik maar aan 1 kant warm of lauw. Dus even de kruik tussen je voeten klemmen om je ijsklompjes op te warmen, geeft niet aan allebei de voeten warmte. Hoe fan ik ook ben van het warmtekussen van Stoov, deze kruik heeft nog een stuk ontwikkeling nodig. Ik vind het water koken en rubberen kruik vullen opeens niet meer zoveel werk. Want dat geeft mij toch de meeste warmte en ontspanning.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *