Daphne,  Geen categorie,  wasmiddelen

Parfum 1 Laundry Detergent

Parfum 1 Laundry Detergent

De eerste lentedag. De zon is zachtjes aan het schijnen en je kunt de eerste was weer buiten laten drogen. Al het beddengoed in de wasmachine en zo vroeg mogelijk buiten aan de waslijn ophangen. Het liefst laat ik het de hele dag hangen zodat de geur van buiten er goed in kan trekken. Dan het bed opmaken en je verheugen op de tijd dat je naar bed gaat. Eerst even douchen zodat je fris in dat heerlijk schone bed stapt. De geur van buiten is lastig te omschrijven. Raar is het ook dat je die geur binnen juist zo goed kan ruiken, als je in bed tussen die schone lakens stapt. Want we komen dagelijks buiten en dan vallen sommige geuren me wel op, maar nooit die geur die het beddengoed heeft als het een dag buiten heeft gehangen.

Geuren zijn belangrijk voor me. Ik kan makkelijk herinneringen ophalen door geuren en het kan ook mijn humeur behoorlijk beïnvloeden. De heerlijke geur van vers gezette koffie die me altijd het gevoel geeft dat alles goed komt. De geur van vanille die me terug brengt naar de keuken van oma.

Maar geuren kunnen me ook bedwelmen. Mijn neus gaat dan letterlijk dicht zitten. Ik krijg het er dan behoorlijk benauwd van. Misschien ook door stoffen die erin verwerkt zitten. Het lijkt bijna op een allergie. Zoals sommige wasverzachters heerlijk kunnen ruiken, maar tevens benauwend zijn. Zo erg dat ik mijn bed rustig midden in de nacht verschoon en de gewassen lakens in de kast opberg zodat de scherpe geur een beetje verdwijnt. Ook onaangenaam vind ik geuren die verschralen. Die in het begin lekker ruiken, maar na een tijdje de magic verliezen en een geur achterlaten die scherp en onaangenaam is. Vaak heb ik dat met parfums. Voor ik een geur koop wil ik ook echt een tester proberen en minimaal een hele dag nemen om te kijken of de geur ook aan het einde van de dag nog lekker is.

Op twitter las ik een tweet van iemand die mijn aandacht trok. Iemand had haar vest met de hand gewassen met fugazzi en was heel blij. Vertel me eens, wat is Fugazzi? schreef ik terug. Een goddelijk wasparfum kreeg ik in een tweet terug. Ik googelde op Fugazzi en schrok even van de prijs van dit Goddelijke wasparfum. 44 euro voor 500 ml. Maar ik hou zo van schone en lekker geurende was en vooralsnog vind ik de meeste wasverzachters veel te overheersend. Dat ik zo geprikkeld werd dit te gaan uitproberen. Dus bestelde ik toch een fles.

De fles Parfum 1 Laundry Detergent kwam in een kleine jerrycan. Ik had eigenlijk een hele grote fles verwacht. Waarschijnlijk door de prijs, maar 500 ml is 500 ml. Dat had ik gewoon kunnen weten want de inhoud staat vermeld op de website. Toen ik het dopje eraf deed en nieuwsgierig rook aan de fles, kwam ik al een beetje in hemelse sferen: het rook aangenaam. Een ding was heel positief, het was niet bedwelmend. De geur laat zich lastig omschrijven. Het heeft noten van citrusvruchten, musk en sandalwood die mij opvielen. Een plein in een mediterraans land, waar laat in de avond deze geur rond dwaalt.

Mijn bed was net verschoond. Dus pakte ik wat handdoeken in de badkamer en vulde de wasmachine. Neutral wasmiddel in het bakje, dat heeft geen geur en een klein dopje Fugazzi in het wasverzachter-bakje. want toch een klein stemmetje in mijn hoofd die riep, zuinig doen. Daarna heb ik de handdoeken in de droger gedroogd. Eindelijk kwam het moment om te ontdekken hoe de geur zou zijn. Onder het opvouwen van de handdoeken kwam er een subtiele geur vrij. Niet bedwelmend, niet overheersend, wel lekker en zacht. Het viel ook anderen op want mijn dochter kwam vertellen dat de handdoeken erg lekker roken. Nu na drie dagen ruiken ze nog steeds lekker. Misschien niet goddelijk lekker, maar het komt er in de buurt. Ook heb je maar een klein beetje nodig. Ik denk dat je ongeveer 1 euro per was kwijt bent. Ik bewaar het voor beddengoed, vesten en kleding die ik voor speciale gelegenheden draag.

Echter, over goddelijk gesproken, ik had ook de geurentest set van Fugazzi besteld. Ze verkopen namelijk voornamelijk parfums. Ik heb aan alle flesjes geroken en als eerste heb ik de geur: In love with the cocos geprobeerd. Ruikt erg lekker. Hoe langer ik de geur droeg, des te lekkerder werd deze geur. Steeds als ik even met mijn hand door mijn haar ging kwam er een subtiele geur mijn neus binnen. Die geur die me doet denken aan een Italiaanse goedgeklede vrouw, die een onbekend parfum draagt waarvan je denkt, ik ga je stalken want ik wil die geur ook. Zo komen we bij Goddelijk. Want tegen de tijd dat ik in bed lag en ik nog steeds vlagen van dat parfum kon ruiken dacht ik, wat een goddelijke geur. Mijn hoop is dat ze daar ook een wasparfum van gaan maken.

Ik ben nu een beetje huiverig dat het wasparfum binnenkort op raakt. Want ik merk dat ik bij alle wassen die ik doe bedenk, dit is best een speciale was, zal ik er een klein scheutje Fugazzie bij doen? Ik ga zeer zeker een nieuwe fles bestellen. Want het is een heerlijk wasparfum. Prima als ik het af en toe gebruik. Maar met 3 kinderen en heel veel wassen is het een best iets prijzig om het voor elke was te gebruiken. Dus zoek ik naast Fugazzi ook goedkopere alternatieven voor de wisse wasjes.

Hierdoor begint mijn speurtocht naar wasparfums. Want er blijken er veel meer te bestaan. Ik heb een aantal testpakketten aangevraagd en ga deze de komende weken uit proberen. Later een uitgebreid verslag hier op Goodie Sister.

Over Fugazzi wasparfum: Het Parfum 1 Laundry Detergent van Fugazzi is een mild wasmiddel waarmee je je kleding subtiel parfumeert met de kenmerkende geur van Parfum 1. Het wasmiddel is geschikt voor de gekleurde en delicate was en bevat geen optische witmakers, bleekmiddelen of fosfaten. Bevat kleurbeschermende polymeren die effectief zijn bij temperaturen van 30 tot 60 graden. De flacon bevat wasmiddel voor maximaal 32 wasbeurten.

Te koop bij o.a. skins en direct bij Fugazzi

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *