Geen categorie

Heel Nederland Bloeit

Het zijn donkere tijden. Eigenlijk is het teveel om op te noemen, dat wat er allemaal niet goed gaat. Het is de hoogste tijd om ook wat positiviteit rond te laten gaan. Wat is er fijner dan tussen alle afbraak ook weer het een en ander te laten groeien? Letterlijk met elkaar Nederland in bloei te zetten? Genieten van groen, kleur en geur? Naast dat we met het verminderen van stoeptegels en met meer planten, bomen en bloemen de hitte die beton en steen veroorzaken wat kunnen temperen is het ook vaak voor het welzijn van de mens weldadig. Meer groen en kleur. Misschien dat het psychologisch ook helpt als we letterlijk onze handen uit de mouwen steken en samen gaan werken om iets te laten ontstaan? Misschien dat het ons iets samen brengt en verbinding brengt. Als we jong en oud betrekken kunnen we een stukje eenzaamheid verminderen, jongeren die zich nuttig kunnen voelen door betrokken te raken bij het onderhouden van groen in de buurt. Ik heb geen wetenschappelijke bewijzen maar het zou leuk zijn om het uit te zoeken.

Heel Nederland bloeit. Laten we met elkaar onze straten en wijken in bloei zetten. Start een project met je school om het schoolplein om te toveren met een inheemse tuin, een kruidentuin en een bloemenweide. Maak met collega’s een stukje voor de deur van je bedrijf groen. Een boom voor schaduw, een paar leuke zitzakken om te lunchen, wat tonnen met kruiden die je voor de lunch of thee kan gebruiken. Met de straat een project om bloemenweides te maken op de kale stukjes grond bij de straat. Met wijkbewoners de parkeerplaatsen bij de supermarkt omtoveren. Gewoon oude speciebakken met groen dat makkelijk groeit. Misschien een bankje laten plaatsen door de gemeente zodat we buiten de supermarkt bij kunnen kletsen en niet het gangpad in de winkel blokkeren. Er komen steeds meer voordelen.

Overheid, John de Mol, Albertheijn, bedrijven, ondernemers en iedereen, laat me we weten wie wil helpen dit project op te starten. Gratis zaden bij de boodschappen, t.v. special met allerlei workshops over wat we kunnen doen om Nederland te laten bloeien. Een wedstrijd wie maakt de mooiste straat of schoolplein. Filmpjes op de website waar we alle inspirerende projecten kunnen volgen en weer ideeën op kunnen doen.

Graag hoor ik wie er enthousiast is en mee wil helpen dit project op te starten. Stuur een mail naar daphne@goodiesister.com

Groeten Daphne

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *