Daphne,  Parfum

Jo Malone: Moments in a bottle

Het was een warme dag en we hadden de hele dag op het strand doorgebracht. Het was een fijne dag geweest vol met plezier. Thuis gekomen tilde ik mijn peuter slapend uit de auto. Ik tilde haar naar boven en even werd ze wakker. Mag ik tandenpoetsen overslaan, mompelde ze. Ik zei ja en legde haar in bed. Ik knuffelde haar nog even en gaf een kus op haar hoofdje. Haar haar rook vaag zoetig naar de kruidige shampoo versmolten met een ziltige geur van strand en zee. Het rook heerlijk en ik weet nog dat ik dacht, hoe mooi zou het zijn als je geuren zou kunnen opvangen en bewaren in een potje. Dan had ik die geur willen vangen en het Summerday genoemd. Dan zou ik elke keer als ik het zou ruiken direct deze fijne herinnering op kunnen roepen.

Nu zo’n 18 jaar later ruik ik een geur als ik op zolder loop die direct bovenstaande herinnering oproept. Ik vraag aan mijn dochter wat er zo lekker ruikt in haar kamer. Ze denkt even na en vraagt of het haar parfum is dat ik ruik. Ze heeft een sample flesje met parfum gehad van Jo malone. Summerday denk ik. Het parfum heet Wood sage & seasalt. Ik ben perplex. Het ruikt inderdaad precies als toen, gewassen haar na een dagje op het strand. Wat een heerlijke parfum. Je ruikt niet een persoon met parfum, je ruikt eerder een soort associatie. Ik kende wel badschuim en geurkaarsen van Jo Malone, maar niet hun parfums.

Ik ben naar de Douglas gereden om deze geuren te gaan ruiken. Het is echt een beleving. Veel van de parfums van Jo malone geven me een associatie met fijne herinneringen aan mensen en plekken. Zoals de Wild Bluebell me doet denken aan de vroege lente. Waarschijnlijk door de noten van hyancint. Vetiver & Golden Vanilla brengt me gek genoeg terug naar de keuken van mijn oma. Waar ze vanille pap maakte en dat vermengd werd met de geur van haar zeep die een citrus geur had. Er zijn zoveel geuren dat het echt een aanrader is eens te gaan ruiken bij de Douglas of Bijenkorf. In de Bijenkorf in Utrecht werden wij geholpen door een hele aardige man. Die echt alles wist over de geuren en ons ook leerde dat de geuren samen gemengd kunnen worden. Je spuit dus van twee verschillende parfums een spraytje op en er ontstaat weer een nieuwe geur. Hij kon ook goede combinaties maken. Echt leuk om eens te proberen. Aan passie ontbreekt het niet bij de medewerkers van Jo Malone. Kijk ook eens op de website van Jo malone HIER, jammer dat we nog geen geuren kunnen ruiken via internet.

De prijzen zijn wel even schrikken. Een flesje van 30 ml is rond de 60 euro en een 100 ml fles kost 111 euro. Omdat ik deze geuren echt heel fijn vind en ze niet overweldigend zijn heb ik er twee aangeschaft. De kleine formaten. Als tip wil ik ook meegeven dat bij Zara parfums te koop zijn die zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Zara en Jo Malone. Ik heb daar een flesje Fleur D’orange gekocht en die ruikt ook zalig. Voor mij ook een echte Jo Malone geur. Daar betaal je voor een 100 ml fles 20 euro. Zeker de moeite waard om die geuren ook te proberen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *