Daphne,  Haarverzorging

Olaplex hair perfector No 3 review

Mijn haar is droog en breekt af. Natuurlijk weet ik, dat de blonde high lights die ik laatst heb laten zetten, hiervan de oorzaak zijn. Maar dat komt wel weer goed, dacht ik. Alleen komt het niet goed. Mijn krullen zijn droog en pluizig, zelfs na intensief gebruik van haar maskers. Ook mijn fijne silk therapie serum maakt het niet veel beter. Als ik de stijltang op een pluk haar zet brokkelen er kleine stukjes van de punten af en de uiteinden voelen stug en droog. Ik ging googelen en kwam uit op Olaplex hair perfector No 3.  Eigenlijk is het een 3 stappenplan. Waarbij al tijdens het kleuren van het haar gebruik wordt gemaakt van Olaplex No 1 bond multiplier. Dan wordt direct na het uitspoelen van de kleuring het haar behandeld met Olaplex No 2 bond perfector en is Olaplex Hair perfector No 3 een bescherming welke je thuis kan gebruiken.

Maar aangezien de eerste twee stappen plaats vinden in de salon en ik het kleuren al achter de rug heb, besluit ik een fles Olaflex No 3 te bestellen.  Ik ben getriggerd door hun beweringen op de website. Over een gepatenteerd actief bestandsdeel dat op moleculair niveau zoekt naar gebroken verbindingen in het haar die worden veroorzaakt door chemische, thermische en mechanische beschadigingen. Je kunt Olaplex gebruiken om beschadigd haar te herstellen of voeg het toe bij een andere behandeling om de ultieme haarbreuk verzekering te bieden. Dat klinkt best goed. Maar eerst zelf zien…

Het flesje is klein. Ik had gezien dat het maar 100 ml is en toch trap ik erin. De afbeelding van de fles op internet ziet er groter uit. Ik hou niet van kleine flessen. Omdat ik veel en dik haar heb, ben ik een groot verbruiker van haarprodukten. Ik kom nooit weg met het geadviseerde maatje: gebruik een hoeveelheid zo groot als een amandeltje. Daarnaast word ik zenuwachtig van kleine flessen. Stel je voor dat dit produkt een wonder is. Dan wil ik het elke week gebruiken en het kleine flesje is kostbaar, ik kocht het voor E 21,95. Als ik er 4 keer mee kan doen is het ongeveer 5 euro per wasbeurt. Dat past niet echt in mijn budget.

Ik heb mijn haar gewassen en handdoek droog gemaakt. Ik verdeel de Olaplex over mijn haar en bosrtel het goed door met een wet hair tangler teezer. Het ruikt niet sterk en ik heb inderdaad iets meer nodig dan ik had gehoopt. Je mag het 10 minuten laten intrekken voordat je het wast. Ik kies ervoor om het een hele nacht in te laten trekken. Misschien werkt het dan beter. De volgende ochtend was ik mijn haar. Het haar schuimt goed. Ik was het een tweede keer om er zeker van te zijn dat ik het produkt goed heb uitgespoeld . Daarna gebruik ik een conditioner. Het haar voelt zacht, maar niet dat slijmerige zacht. Ik moet echter wel even mijn best doen met de tangler teezer het handdoek droge haar door te kammen.

Dan gebruik ik een spray om het haar te beschermen tegen de fohn en straks de stijltang. In de punten verdeel ik wat serum. Ik fohn mijn haar droog. Dan ga ik het pluk voor pluk stijlen. Nu komt het Olalala moment. Mijn haar voelt en ziet er gezond uit. De plukken die ik stijl zien er dit keer niet droog uit, er breken geen kleine puntjes af en het haar glanst. Ik had dit niet verwacht. Dat er na 1 keer gebruik van Olaplex zo’n verbetering zou optreden. Mijn haar blijft 3 dagen mooi glanzen en in model zitten. Dag 4 ziet mijn haar er vet uit. Ik sla vandaag de Olaplex over. Dit is puur uit zuinigheid, ik wil het bewaren voor als ik er goed uit wil zien. Maar na een wasbeurt zonder vooraf Olaplex te gebruiken, is mijn haar nog steeds in een betere conditie. Ik mis een beetje de mooie glans die ik had na het gebruik van Olaplex. Maar ik heb nog genoeg voor een paar wasbeurten.

Ik vind dit echt een goed produkt. Ik twijfel altijd als men beweringen maakt dat haar vanuit binnen hersteld kan worden. Meestal zijn produkten werkzaam als je deze gebruikt en verliest het zijn werking  als je het weer gewassen hebt. Maar ik kan niet anders zeggen dat ook na een tweede was beurt zonder het produkt weer te gebruiken, mijn haar in een betere conditie is dan voor ik Olaplex had gebruikt. Dat kan wijzen op dat mijn haar toch iets van binnenuit is hersteld. Nu ben ik nog meer benieuw naar hoe een kleuring met gebruik van Olaplex zal zijn. Voorkomen van broos en beschadigd haar is nog beter dan achteraf herstellen. Het enige minpuntje vind ik de kleine flessen en prijs. Ik gun namelijk iedereen mooi en glanzend haar, voor een betaalbare prijs.

 

Daphne

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *