Geen categorie

Bacsac plantenzakken

De tuin heeft vorig jaar een heel groot terras gekregen en een joekel van een grasveld. Naast de oude tuinmuren hebben we kleine borders aangelegd en verhoogde muurtjes waar bloemen in kunnen als devider tussen het grasveld en het terras.. Meer dan genoeg ruimte voor borders voor de bloemen vindt mijn man. Veel te weinig vind ik. Maar echt midden op het grasveld bloemenvelden maken durf ik nog niet.

Nu is het maart en heb ik al heel veel bakken binnen staan met zaai;ingen. Verschillende soorten zinnia’s, strobloemen in een aantal kleuren. Zonnebloemen, cosmea in roze, wit en paars. Scabiosa en lampionplanten. Asters, gipskruid, amaranth en ga zo maar door. Naast vele kruiden heb ik 12 soorten dahlia’s en ook nog vele soorten groenten. Het begint me te duizelen. Ik heb lang niet genoeg potten en borders. Toen attendeerde iemand op Twitter mij op kweekzakken. Dat leek me een goed idee. Ik begon het internet af te speuren en toen zag ik deze foto.

Dit is een gave moestuinzak. Die kan ik zo op het grasveld plaatsen en dan staat het nog leuk ook. Handig voor een mobiele moestuin. Ik ging op zoek naar het merk en kwam op de website van Bacsac.
De zakken zijn gemaakt van geweven geotextiel. De buitenzakken hebben een drainerende werking waarbij het vocht langzaam kan wegvloeien. De zakken ademen ook en dat is goed voor het groeiproces van de planten. Daarnaast kun je de kleinere versies makkelijk verplaatsen. Wat soms heel handig is. Denk eens aan hortensia’s of floxen. Die zet je graag op een zonnige plek. Maar als het een hele warme dag is, moet je soms even in de schaduw zetten. met een mobiele plantenzak is dat zo gedaan.

Dit lijken mij leuke zakken voor de dahlia’s. Die kleuren en het materiaal doen me denken aan oude theezakken. De kleinere gekleurde zakken zijn uitermate geschikt voor kruiden en eenjarige bloemen.

Het wordt even sparen maar ik ben super geïnspireerd door deze Bacsac.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *