Geen categorie

Water drinken met Zerowater filtersysteem

“Drink meer water.”Dat heb ik de laatste maanden veel gehoord. Omdat ik een kwaal heb die veroorzaakt dat ik een zeer lage bloeddruk krijg als ik kort stil sta is het drinken van water goed om de bloeddruk te helpen. Ook heb ik te veel rode bloedcellen en ook hier is het advies van de hematoloog om het dikke bloed te helpen met extra inname van vocht. Ik ben gek op koffie, helaas is dat niet het advies. Water, dat uit de kraan komt. Waardoor het precies komt weet ik niet, maar er zit voor mij een smaakje aan ons kraanwater. Om te gebruiken voor thee en koffie prima, maar gewoon een glas water smaakt niet lekker. Misschien zijn het stoffen die in het water komen die deze smaak geven. Want ik vind water niet overal vies smaken. Ik las laatst in de krant dat er steeds meer ongewenste stoffen in het water komen. Ook al hoeven we ons nog geen zorgen te maken over ons kraanwater, de kwaliteit wordt iets minder. Omdat ik toch meer water wil gaan drinken ben ik op zoek gegaan of een waterfilter dit zou kunnen oplossen.

Ik kwam op de site van Zero Water en raakte geïnteresseerd. Over het waarom je je water zou willen zuiveren schrijven zij het volgende: In kraanwater zitten veel stoffen die door menselijk handelen in onze drinkwaterbronnen zijn terechtgekomen. Voor drinkwaterbedrijven zijn deze stoffen moeilijk te filteren. Bovendien blijken ze na verloop van tijd gevaarlijker voor onze gezondheid dan gedacht. Hierdoor stellen overheidsinstanties normeringen regelmatig bij. Bij nader onderzoek lees ik op de site van het RIVM dat inderdaad de regelgeving al in 2016 aan vernieuwing toe was en dat deze richtlijnen pas in januari 2021 zijn ingegaan. Dat is 5 jaar nadat men vond dat deze strengere richtlijnen nodig waren. Ik heb er geen studie van gemaakt en vertrouw erop dat men het nauwlettend in de gaten zal houden. Toch weet ik dat deze richtlijnen zijn gekomen door de Europese drinkwaterrichtlijn en voordat deze in alle landen worden geïmplementeerd er soms jaren voorbij gaan. Op de site van Zero water kun je lezen om welke stoffen het gaat. Onder andere, Pfaz, Glyfosaat, Lood, Fluoride en Microplastics. Genoeg reden voor mij om een filter te willen proberen.

Ik heb contact opgenomen met Zero Water en we kwamen uit op de 9 Liter Glazen Filtersysteem voor ons gezin die uit 5 personen bestaat. Dit systeem Verwijdert 99,8 % van alle opgeloste stoffen uit het water waaronder kalk, lood, PFAS, glyfosaat en microplastics. Dit systeem is ook de enige waterfilterkan gecertificeerd op het filteren van lood en chroom. Het is een prachtige glazen kan met deksel. Het is gemaakt van Glas / Kunststof (BPS/BPS vrij). Je krijgt er een TDS meter bij. Deze meter meet het totaal opgeloste vaste stoffen in het drinkwater. De filter zit aan de bovenkant en de kan is makkelijk te vullen. We hebben de kan op het aanrecht bij de gootsteen geplaatst. Zodat we makkelijk een glas of koffiepot kunnen vullen onder het kraantje.

Allereerst ben ik heel benieuwd of het water anders zal smaken? Want dat was de oorzaak dat ik op een waterfilter uit kwam. Ja! Het water smaakt anders. Het vieze bijsmaakje is er niet meer. Daarnaast heeft het bij mij een psychologisch effect. Het idee dat eventueel schadelijke stoffen eruit gefilterd zijn is een prettig idee. De kan ziet er ook nog eens prachtig uit met het water erin en hierdoor tap ik vele glaasjes meer water dan voorheen uit de kraan. Het is een beetje het blauwe oceaan gevoel. Als je een heldere blauwe oceaan ziet heb je direct zin om een verfrissende duik te nemen. Dat heb ik ook met deze glazen waterkan. Ik zie het heldere water als ik in de keuken loop en heb meteen trek in een verfrissend glas water. Mooi meegenomen is dat ik zeker ook wat effect op mijn bloeddruk merk door de extra inname van water. Hierbij wil ik ook Zero Water bedanken voor hun hulp en toegankelijkheid. Alle informatie over de verschillende systemen, hoe vaak je een filter moet vervangen en meer over de werking van de filters kun je HIER lezen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *