bedden en dekmatrassen,  Ontspanning,  Reviews

Hoofdkussens en Beddengoed van Optidee

Je koopt het zoveelste kussen dat er fluffy uitziet en zodra je je hoofd erop laat rusten ervaar je geen enkele steun en zinkt je hoofd tot bijna op het matras. Er volgt een nacht met een aaneenschakeling van het kussen draaien, fluffen en opschudden. Als je net als ik hoor bij de 70 procent mensen die op hun zij of buik slapen, dan herken je dit waarschijnlijk wel. Vervolgens koop je weer een kussen dat er steviger uitziet en zodra je daar je hoofd op laat rusten zak je geen centimeter in, voel je je nekspieren spannen en probeer je er deuken in te slaan wat niet lukt. Toen het slapen weer eens niet lukte deelde ik dit kussen probleem op twitter.

Mijn tweet was als volgt:

“Vijf hoofdkussens en de juiste zit er nog niet bij. De een te hard, de ander te dun. Van mijn laatste aankoop krijg ik nekpijn. Hebben jullie wel een fijn hoofdkussen? Ik heb een heerlijk matras, maar nog zoekende naar een hoofdkussen. Slaap op mijn buik.”

Hier kwamen veel reacties op. Het blijkt inderdaad dat ik niet de enige ben die op zoek is naar een fijn hoofdkussen. Veel zij- en buikslapers herkenden zich in mijn tweet. Er kwamen ook veel tips binnen. Ook een aantal tips die ik al geprobeerd had zonder positieve resultaten. 

Ronald de Visser, hoofdagent van Optidee reageerde met een tweet dat ik een aantal kussens mocht proberen van Optidee. Hij stuurde me een aantal links van filmpjes ( hier te zien ) over de producten die Optidee verkoopt. Alle wellness producten die zij verkopen hebben als basis de optivezel en vele andere gezondheids voordelen. Door deze basis kunnen de producten van Optidee bijdragen aan een gezond lichaam en geest. Hier werd mijn interesse wel gewekt. Kussens die gewassen kunnen worden en s’avonds weer droog op bed kunnen liggen, dat klinkt goed. Zeker nu ik in de overgang zit en last heb van nachtelijke opvliegers. Ik moest wel even aan de merknaam wennen, de eerste associaties waren yoghurt en tellsell. Maar na het zien van de filmpjes snap ik dat ze de merknaam hebben vernoemd naar hun basis de optievezel. 

Ronald heeft mij 3 kussens gestuurd en een heleboel kussenslopen. De kussenslopen zijn fantastisch, daar straks meer over. Want de hoofdzaak is dat ik op zoek ben naar een fijn kussen voor zij- en buikslapers. Ik heb elk kussen 3 dagen achter elkaar geprobeerd om te ervaren hoe ze zijn. 

Klimawell hoofdkussen formaat 60 x 70: Dit kussen is goed gevuld en stevig. Als ik net in bed stap en nog wat wil lezen begin ik vaak op mijn rug. Dit kussen geeft dan een geweldige ondersteuning. Als ik op mijn zij lig is hij iets te stevig. Ronald gaf aan dat ik er ook vulling uit kan halen. Dit maakt inderdaad dat het kussen veel lekkerder ligt als ik op mijn zij lig. Het is fluffy en dik, je kan er iets in wegzakken, maar het geeft genoeg stevigheid om ook iets van steun te ervaren. Ik was dan ook aangenaam verrast.

Klimawell hoofdkussen formaat 40 x 80: Dit is hetzelfde kussen als het eerste kussen alleen een ander formaat. ik verwachtte niet dat ik een heel andere ervaring zou krijgen dan bij het eerste kussen. Maar die kreeg ik wel. Om onbekende redenen kies ik altijd mijn hoofdkussens uit op het formaat 60 x 70. waarschijnlijk omdat dat mooi staat bij het opmaken van het bed, dus heb ik nooit eerder een smal kussen geprobeerd. Het eerste moment met dit kussen begin ik met in bed lezen. Met dit kussen mis ik steun en je kan er niet tegenaan te ploffen. Maar als ik moe begin te worden en naar mijn buik draai, merk ik hoe  fantastisch een smal kussen is. Ik leg namelijk altijd een arm onder het kussen. Doordat dit kussen een stuk smaller is voelt het alsof je je kussen omhelst in plaats van dat je je arm helemaal smoort totdat er een doof ledemaat overblijft. Tegelijkertijd geeft het kussen steun aan mijn hoofd maar voelt het niet hard aan. Wauw dit is wel een heel fijn kussen.

Neksteunkussen formaat 30 x 70: Het neksteunkussen is eigenlijk niet iets voor mij omdat ik weinig op mijn rug slaap. Maar ik wilde deze toch proberen. Als je op je rug ligt, ligt dit kussen lekker. Maar als ik op mijn zij draai dan is dit kussen voor mij te hoog. Omdat geen van ons hier een rugslaper is, hebben we dit kussen niet goed kunnen testen.

Mijn conclusie is dat dit echt super fijne kussens zijn. Het zijn blijvers voor mij. De klimawell kussen van 60 x 70 gebruik ik als hoofdkussen om in neer te ploffen en lekker te lezen. Op het moment dat ik ga slapen pak ik het klimawell kussen van 40 x 80. Het grote kussen heb ik weer opgevuld met vezels en het smalle kussen heb ik iets dunner gemaakt door er wat vezels uit te halen. Naast dat ze heel fijn slapen vind ik het ook fijn dat de kussens kunt wassen. Een ander pluspunt is dat je bij de kussen extra vulling ontvangt zodat je de dikte van je kussen kunt aanpassen aan je eigen behoefte. Omdat je niet alleen kan afgaan op mijn mening, biedt Optidee de mogelijkheid aan om de kussens 30 dagen op proef uit te proberen. Je kan de kussens en het beddengoed dus vrijblijvend proberen. Hier kun je alles lezen over Optidee.

Dan nu de kussenslopen. Direct toen ik de doos opende en al die zachte kussenslopen vastpakte overspoelde me het gevoel alsof het kerstmorgen was en ik cadeautjes aan het uitpakken was. Zachte en fluffy stoffen in prachtige kleuren. Het beddengoed voegt een knusse textuur toe aan je slaapkamer. Er zijn verschillende lijnen. Optikasjmier dat zo ontzettend zacht aanvoelt en ook een antiklit werking op mijn krullen bleek te hebben. Optisamt, wordt omschreven als fluweelzacht, wat het ook zeker is, maar deze slopen heeft de luxe uitstraling van katoen. Het doet mij aan luxe hotelbeddengoed denken. Optimink en Optipluche, wauw. Fluffy, zacht, knus, geborgen allemaal woorden die in mij opkomen om het te beschrijven. Het is nu zomer en warm, maar met dit beddengoed verheug ik mij al een beetje op de winter. Lekker wegkruipen in je bed en lezen of netflixen. Ook de kinderen werden er heel blij van. Als je na een lange koude dag thuis komt, je pyama alvast aantrekt en met een warme kop koffie of chocomelk je even terug wil trekken op je slaapkamer op je bed, dan is dit het beddengoed dat je wil hebben.

De prijzen van de kussens liggen iets boven het gemiddelde dan ik gewend ben om uit te geven aan een kussen. Maar aangezien ik steeds nieuwe kussens koop omdat er geen fijn kussen bij zit, ben ik  nu uiteindelijk goedkoper uit. Daarnaast zijn ze wel weer goedkoper dan de kussens van de bekende merken. De prijzen voor de klimawell kussens zijn vanaf 24,95 tot en met 67,95.

De dekbedden verschillen en kunt U terug vinden op Optidee.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *