Geen categorie

Je eigen visitekaartjes

Wij probeerden visitekaartjes van drukwerknodig.nl

Is het uit de tijd in dit digitale tijdperk om nog een visitekaartje uit te delen? Of is het juist verstandig om iets tastbaars mee te geven aan iemand waarvan je hoopt dat ze contact met je opnemen?

Bij zakelijke besprekingen weet men vaak al wie je bent, welk product of service je aanbiedt en wat jouw website en contactgegevens zijn. Maar juist bij die terloopse en toevallige ontmoetingen kan het uitdelen van een visitekaartje veel opleveren. Je bent op een feestje en in een gesprekje met een ander blijkt er interesse te zijn in iets wat jullie elkaar kunnen bieden. Vaak gaat het gesprek al weer snel over andere dingen als er veel mensen bij elkaar staan. Bij het weggaan komt het dan wel eens voor dat iemand vraagt of je je gegevens wil geven.

Ik weet niet hoe het bij anderen zit, maar op zulke momenten ben ik erg onhandig met mijn telefoon. Vraag ik het mobiele nummer en zet ze meteen in mijn contacten? Of moet ik ergens een aantekening maken bij notities? Dan komt het correct spellen van de naam, bedrijf en geen typefouten maken. Er komen vragen in mijn hoofd op zoals moet ik ook mijn telefoonnummer geven of die van hen vragen of willen ze dat eigenlijk niet?  Het geeft me dan een ongemakkelijk gevoel. Het geven van een visitekaartje is dan snel en makkelijk, iemand neemt het aan en stopt het weg. Aan die persoon of ze er iets mee willen. Maar het kaartje komt nog een keer boven en dan herinneren ze zich jou weer even. Misschien doen ze er niets mee, misschien gaan ze op internet kijken naar jouw website en diensten of producten. Misschien hangen ze je kaartje even op de koelkast om er nog eens op terug te komen. Het kaartje is tastbaarder dan een notitie in een telefoon. 

Leuk om later eens te lezen: je gebruikt je visitekaartje verkeerd. Business Cards: You’re Using Them Wrong – The Best Cross-Platform Contact Manager App

Drukwerknodig.nl schreef mij een mail of ik het leuk zou vinden om een product van hun bedrijf uit te proberen voor Goodie Sister. Nou vind ik het altijd stoer als een bedrijf aan ons vraagt iets uit te proberen, want wij schrijven onze eerlijke en persoonlijke mening. Het toeval wilde dat ik net een week geleden had nagedacht over visitekaartjes.

Op de site van drukwerknodig is er een speciaal programma waar je een nieuw visitekaartje kan maken. Dit is allemaal zeer vanzelfsprekend en makkelijk in gebruik. Ook als je geen ervaring hebt met ontwerpen zal het je hier lukken een mooi visitekaartje te maken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een al bestaand visitekaartje in te voeren via een PDF bestand. Mijn zoon heeft voor ons met Photoshop een nieuw visitekaartje ontworpen en deze als PDF ingevoerd. Dit invoeren wordt stap voor stap beschreven, maar wij hadden hier toch een beetje moeite mee. Je kan maar één PDF invoeren en die moet dan de voorkant én achterkant van het visitekaartje bevatten. Dit werd niet duidelijk aangegeven. Maar na een paar pogingen kwamen we erachter en hebben we de PDF’s samengevoegd. 

Er is de mogelijkheid om uit twee verschillende vormen kaarten te kiezen, namelijk rechthoekig of als een cadeau tag. Verder kan je ook bij beide afleveropties kiezen of je een enkelzijdig of dubbelzijdig visitekaartje wil. Het formaat van het rechthoekige kaartje is 5,5 x 8,5 cm. Vervolgens kan er gekozen worden uit 7 verschillende papiersoorten en verschillende laminaat afwerkingen. Wij zelf hebben gekozen voor het 300 grams motif papier. Dit papier lijkt heel erg op wat dikker standaard printerpapier, maar is stevig genoeg voor een visite kaartje. Wij hoopten dat dit papier een wat ruwere uitstraling had, maar dit had van ons nog wel wat meer textuur mogen hebben. Oorspronkelijk wilden wij dan ook eigenlijk het kraft papier gebruiken maar durfden dit niet aan omdat bepaalde kleuren op dit papier wordt afgeraden. Voor toekomstige bestellingen is dit voor ons toch wel het proberen waard.

De kleuren op het kaartje zijn precies zoals wij in gedachten hadden. Wij hebben twee keer de PDF zelf afgedrukt om de kleur te testen voordat wij deze aanleverden. Wij hebben de kleur van ons ontwerp na de eerste test print aangepast omdat deze veel te donker uitviel. Onze tip is om eerst thuis de kleuren te testen voordat je bestelt. Voor deze proef afdruk kun je dat ook het beste printen op het uiteindelijke formaat van het kaartje omdat je dan ook gelijk kan zien of alles goed leesbaar is. 

Uiteindelijk was het een simpel proces, zijn we super enthousiast over het resultaat en was het ontzettend leuk om onze eigen visitekaartjes te ontvangen.

Wil jij ook je eigen visitekaartjes ontwerpen en laten afdrukken dan raden we je aan dit te doen bij drukwerknodig.nl.

De kosten voor onze super leuke visitekaartjes, op mooi dik papier, dubbelzijdig bedrukt, voor een oplage van 300 stuks kwam uit op 19,93 euro inclusief btw. Daarvoor heb je echt kwaliteit.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *