Blog,  Daphne

When life was something brand new

“You got a new tatoo and bought a nice pair of shoes, to remind you who you used to be. When life was something brand new.” De woorden kwamen binnen. De eerste noten gezongen met een prachtige stem van Brian Dunne met zijn nieuwe song; New tatoo. Een tatoo heb ik nog niet laten zetten, maar het verlangen dat in het liedje naar voren komt herken ik goed. Dat het leven een blanco canvas is en je alles nog mag ontdekken. Dat op iedere straathoek een kans voor het grijpen ligt, dat je op zaterdag ochtend wakker wordt, nagenietend over de waanzinnige avond ervoor. In plaats van dat je wakker wordt met spieren die stram zijn en je een beetje verveeld denkt aan alle klusjes die je weer moet oppakken terwijl de sleur die zich voortsleept met weinig hoop op verandering. HEL NO, is dit dan die midlife crisis waarvan ik dacht die nooit te krijgen?

Het pittige korte kapsel van een goede vriendin, zal dat haar “new tatoo” zijn, vraag ik me af? Die cursus tarot van mijn andere vriendin, wil zij zich zo “brand new” voelen? Die hele nieuwe garderobe van een collega? Dan komt de onvermijdelijke vraag, wat is mijn brand new tatoo? Afgelopen september 50 jaar geworden. Samen met mijn beste vriendin gemijmerd over wat wij willen doen als 50 jarige vrouwen. Want we willen natuurlijk geen saaie en sjaggerijnige wijven worden.

Een keer naakt zwemmen in een meer. Vaker een dagje een stad bezoeken, minder rekening houden met al die anderen en doen waar we zelf zin in hebben. Ons minder generen en gewoon voluit lachen ook al schaamt het kroost zich de ogen uit hun kop voor ons. Die kleren aantrekken ook al zijn ze overdressed of vreselijk underdressed. Maar vooral op zoek naar nieuwe ervaringen. Want dat zijn we een beetje verloren onderweg. Alles al een keer meegemaakt en om alle ballen in de lucht te houden hebben we op safe gespeeld door alles zo overzichtelijk te houden als mogelijk was. Waarbij we af en toe ontsnappen met een boek of een serie waar we stilletjes meegenieten van een heftige verliefdheid van een ander. Lachen om iemand en stiekem bewonderen als die zijn hele leven overhoop gooit.

Maar ook proberen we dat soms te doen met kopen. In de hoop dat die oorbellen, die lippenstift, die tas of kekke zonnebril je zo’n ander gevoel geeft dat je iets van dat gevoel terug krijgt dat je BRAND NEW bent. Soms werkt dat en soms is het maar een vluchtig moment van vervulling. Vandaar dat ik naast over goodies te schrijven af en toe ook momenten wil delen. Welke momenten zorgen dat we weer een beetje dat enthousiasme terug krijgen, dat weer verliefd zijn op het leven.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *