Daphne,  Parfum,  wasmiddel,  wasmiddelen

Natural Goodies eigen wasverzachter maken

Nadat ik vele meerdere keren had aangegeven dat haar truien zo lekker roken, kreeg ik van een vriendin een klein flesje waarin zij wat van haar heerlijke wasverzachter had gedaan. Na twee wasbeurten was het op en zocht ik op internet naar de naam die ze op het flesje had geschreven. Le Labo Santal 33 Detergent. Ik viel letterlijk achterover toen ik de prijs zag. Meer dan 60 euro voor een fles van 475 ml. Hoe lekker het ook ruikt, dat heb ik er niet voor over. Ik was wel benieuwd naar de geur en begon te zoeken. Want het blijkt dat je met essentiële oliën je was ook lekker kan laten ruiken.

Het blijkt dat Santal 33 van Le Labo een van de meest iconische parfum geuren is en dat in New York vele winkels en hotels de geur als hun huisparfum gebruiken. Er bestaan op internet veel tips welke essentiële oliën lijken op de Santal geur van Le labo. Ik koos santal van het merk Sesneslabs. Dit kon ik op amazone kopen voor 16 euro.

Wat doe je dan met de olie? Je kan een paar druppels direct bij je wasmiddel voegen. Het is handig om dan een neutraal wasmiddel te gebruiken die niet geparfumeerd is. Zelf vond ik deze methode minder fijn werken want de geur bleef niet goed hangen. Beter werkt om het wasgoed licht te parfurmeren tijdens het drogen. Dat kun je doen door drogerballen te gebruiken. Deze drogerballen zijn gemaakt om je was sneller te laten drogen. Ik zelf heb niet gemerkt dat mijn was met de drogerballen veel sneller droog was. Maar ze werken wel goed om de was van een heerlijke geur te voorzien. Ik gebruik vier drogerballen. Op alle 4 de drogerballen druppel ik 4 druppels santal olie. De ballen stop ik tussen de was die ik ga drogen in de droger. Als de was droog is geuren ze heerlijk naar de esoterische olie. Je kan natuurlijk allerlei combinaties maken. Zo vind ik de combinatie van een aantal druppels lavendel en zwarte peper ook heel lekker. Salie en pepermunt is ook een fijne geur voor handdoeken.

Op deze manier kun je ook je eigen huisparfum maken. Door een spuitfles te vullen met wich hazel en water en wat druppels van je favoriete esoterische olie. Het is een stuk goedkoper dan de dure kant en klare flessen van de dure merken. Voor mij een fijne bijkomstigheid is dat de geuren mijn neus niet irriteren. Ik heb met synthetische geuren al snel last van irritatie.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *