Daphne

Fiberbed dekmatras van Doux.nl

Slapen. We brengen een groot gedeelte van ons leven slapend door. Een goed bed is dan ook geen overbodige luxe. Dat weet ik. Maar er is schoolgeld om te betalen, reizen die we willen maken en ontzettend veel andere dingen waar wij ook ons geld aan willen uitgeven. Later als we volwassen zijn, dan kopen we wel een keer goed bed. Ondertussen gaan Ton en ik richting de 50 en is er nooit een “volwassen” bed gekomen. Vroeger sliepen mijn ouders ook op een twijfelaar, een matras van 1 meter 80 en bungelde mijn vaders voeten gewoon over het randje van het voeteneinde, ik hoorde ze nooit klagen.

Maar de laatste maanden hadden we allebei bij het wakker worden last van kwaaltjes. pijn in de onderrug, een stijve nek, niet lekker geslapen. Er moet een ander bed komen, zei Ton. Maar nog steeds niet bereid om een fortuin uit te geven aan een nieuw bed, dat komt later als de kinderen uit huis zijn, ging ik op zoek naar een nieuw matras. We bestelden een matras op internet. Dat is wat je dus nooit moet doen, eerst proef liggen is een wijs advies. Een matras met allerlei lagen van koud schuim was een ramp. Het voelde alsof we op stenen lagen. De eerste nachten durfden we het niet aan elkaar toe te geven: dit was een domme zet en toen ik de vierde nacht op de bank ging slapen, werd het wel duidelijk. Dit matras gaat retour afzender. Gelukkig bleek de slogan: niet goed binnen 60 dagen geld terug, dit keer ook echt op te gaan.

Nu zaten we nog steeds met onze boxspring die niet echt lekker ligt. Zeker met een afwijkende maat van 1 meter 80 bij 2 meter 20, was het lastig een goede optie te vinden die betaalbaar bleef. Toen moest ik denken aan die zalige bedden waar we op geslapen hadden tijdens een vakantie in Florida. Dekmatrassen van dons. Na even zoeken kwam ik uit bij Doux.nl . Dit bedrijf verkoopt deze luxe dekmatrassen. Natuurlijk schrok ik van de prijzen. Onze maat dekmatras kwam uit op 640 euro. Toen zag ik een andere optie, een fiber dekmatras. Op de website schrijven ze: De allergievrije vulling van het Doux fiberbed is op unieke wijze samengesteld uit synthetische microfibers om hetzelfde comfort te bieden als het Featherbed. Ook vormt het Doux Fiberbed zich goed naar uw lichaam en versterkt het comfort van uw matras. Het plaatje van dit dekmatras deed mij al watertanden.

Voor 297 euro bestelde ik een fiberbed van 1 meter 80 bij 2 meter 20. De bestelling kwam drie dagen later aan. Ik haalde het matras uit de verpakking en rolde hem uit op het bed. Het matras moest nog even blijven liggen om helemaal in vorm te komen. Het ziet eruit als een heel dik donsbed. S’avonds kon ik het bed opmaken. Ik kon niet wachten om naar bed te gaan. Het moment was aangebroken en wij gingen liggen. Direct voelde ik me wegzakken in een wolk van dons. (fibers, want ik heb niet de dons variant aangeschaft.) Het was even wennen. Naast me hoorde ik gemopper. Ton zei dat hij in een kuil ligt. Je zakt inderdaad diep weg in het matras en als je draait voel je verhogingen op de plekken waar het matras nog niet is aangeraakt. Voor mij voelde het echter fantastisch. Ik ben een kou kleum en nestel me altijd helemaal in mijn donsbed, Er mag geen kiertje ontstaan. Met het fiberbed gebeurt dit proces aan twee kanten. Het matras en donsbed voegen zich aan allebei de kanten om mij heen. Het voelt alsof ik op een wolk slaap.

Na 4 weken hebben Ton en ik allebei een andere conclusie. Ton vindt het gevoel van wegzakken niet prettig en heeft nog steeds last van zijn rug bij het opstaan. Ik slaap beter dan ooit en wil geen afstand meer doen van ons fiberbed. Het enige nadeel vind ik dat je het fiberbed vaak moet opschudden en omdraaien om de kuilen weg te krijgen. Deze gaan niet vanzelf weg. Maar ik heb het er zeker voor over. Voorlopig mag het fiberbed blijven liggen. YES. We denken nog na over een oplossing dat Ton een harder matras krijgt en ik op mijn zachte fiberbed kan blijven slapen. Het zal nog wel even duren, want dat zijn weer kostbare oplossingen. Hou jij van warm en zacht slapen, ben jij iemand die zich ook graag in het dons nestelt, dan is dit fiberbed echt een absolute aanrader. Ooit hoop ik de donzen variant te proberen. Dat moment dat we echt aan een volwassen bed toe zijn zal er toch hopelijk ooit eens komen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *