Blog,  Geen categorie

kruidenbrouwseltje om spinnen te verjagen

Wij hebben twee jaar in Australië gewoond en daar waren niet alle spinnen onschuldig. Ook al weten we dat de spinnen die ons huis hier in Nederland bezoeken wel onschuldig zijn is er iets in ons brein gekropen dat bij het zien van een spin schreeuwt: gevaar.

Mijn oudste en jongste dochter hebben hierdoor een lichte spinnen fobie opgelopen. Ze hebben allebei een slaapkamer op zolder, onder de luiken en dus de ideale woonplek voor spinnen. Ik ben iemand die veel stofzuigt, maar de luiken laat ik vaak links liggen. Dus uit de kiertjes wil nog wel eens een spin kruipen om de slaapkamers te verkennen.

Op google hebben we naar tips gezocht om spinnen te verjagen. We hebben alles uitgeprobeerd. Wat goed werkt is een eigen spray maken met
essentiële oliën.
Het idee is dat deze essentiële oliën sterke geuren afgeven die erg onaantrekkelijk zijn voor spinnen. Onze meest werkbare combinatie is:

een plantenspuit vullen met water, daarin doen we van iedere
essentiële olië 5 druppels. Wij gebruiken, pepermuntolie, lavendelolie, rozamarijnolie, teatreeolie en citroenolie. Voeg afwasmiddel toe om het mengsel effectiever te maken. De zeep breekt de moleculen van de oliën op, zodat de olie meer gelijkmatig met het water vermengd wordt. Dan sprayen we het mensgel in alle kieren en rondom het bed. Dit herhalen we na een paar dagen. De plantenspuit bergen we op op een donkere plek en deze blijft wel 4 maanden goed. Voor ons is het resultaat goed. De spinnen blijven weg van de plekken die we sprayen. Het is even proberen welke geur jezelf prettig vindt.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *