Amber,  lip balsem

O’Keeffe’s Cooling Lip Repair Stick

De winter komt eraan en voor ons hele gezin betekent dat droogheid en jeuk. In de badkamer staat een gigantische fles bodylotion waar iedereen veelvuldig gebruik van maakt en potten met vettige crème voor de hielen, ellebogen en lippen. Normaal was een laagje vaseline zo nu en dan genoeg om mijn lippen zacht en gehydrateerd te houden, maar dit jaar niet.

Al weken zijn mijn lippen ontzettend droog en werd het steeds erger. Er vormde zich een korst die elke keer als ik wat at of ook maar glimlachte open scheurde. Uiteindelijk liep er een diepe spleet door het midden van mijn lip die maar niet genas en zelfs regelmatig bloedde. De rest van mijn lippen zag er ook gehavend uit en het deed erg veel pijn. Niets wat ik erop smeerde hielp.

Toen kwam er een reclame van O’keefe’s lipbalm. Iemand had al een tip gegeven dat dit een wonder middel was. Deze hebben we dus meteen besteld bij de Douglas.

Met smart hebben we zitten wachten, maar de verzending was enkele keren vertraagt. Na zeker anderhalve week arriveerde het pakketje eindelijk. Meteen heb ik het pakketje opengescheurd en mijn lippen ingesmeerd met de balm. Ik ben gewend om bij het aanbrengen van een lippenbalsem meteen een dikke, beetje glanzende, waterige laag te voelen. Bij o’keeffe’s was dat helemaal niet zo. Je voelt het bijna niet zitten en je ziet het ook bijna niet zitten op de lip. Het laat geen glimmend vet laagje achter. Eerst maakte dit mij een beetje…. Ik geloofde niet dat het zou werken en bracht veel meer laagjes aan, een dikke en, zichtbare, laag kwam er niet van. Je voelt echt dat het in de lippen trekt in plaats van dat het een laagje op de lippen vormt.

De lippenbalsem zit in een fijne container, die voor een makkelijke applicatie zorgt waar je, niet je vingers bij hoeft te gebruiken. Het heeft een sterke geur die mij erg aan Wilhelmina pepermunt doet denken. Persoonlijk vindt ik de geur te sterk. Verder geeft de lippenbalsem een licht tintelend gevoel op de lippen die best wel lang blijft. Na een paar uur waarin ik ook geluncht had en gedronken had, voelde ik het nog steeds zitten. Dit vond ik wel heel bijzonder!

S’avonds voor bed bracht ik nog een laagje aan, dit keer wel maar één laagje. De volgende dag bracht ik ook s’avonds en s’ochtends weer een laagje aan. Mijn lippen begonnen inmiddels iets zachter te voelen en de snee door het midden van mijn lippen scheurde niet meer open. De dag daarna was de snee zo goed als genezen en kon ik weer pijnloos eten en lachen. Een klein wonder nadat ik al weken met het kloofje had rond gelopen.

Na ongeveer een week dat ik de balm gebruik, elke avond en ochtend een laagje, is de snee nog steeds weg, Hydratatie geeft de balm dus wel,  kloofjes verdwijnen en ook blijft het erg lang zitten.  De verpakking bevat 4,20 g voor .. 5,05 maar wij hebben hem afgeprijsd gekocht voor 4,55 , het is dus redelijk prijzig vergeleken met andere lippenbalsems. Uiteindelijk ben ik erg tevreden over de balm.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *