Daphne,  Parfum,  Reviews

Flowerbomb Extreme Viktor & Rolf

Mijn absolute nummer 1 op parfum gebied is Flowerbomb extreme. De eerste keer dat ik deze parfum rook gebeurde er iets met mij. Ik ben gek op de geur vanille die in dit parfum de basis vormt. Herinneringen aan mijn kindertijd, ijsjes op vakantie, de geur van een warme cake uit de oven, het zijn allemaal associaties die ik heb met vanille. Niet voor niets is er veel onderzoek gedaan naar wat de geur vanille doet met mensen. Niet alleen wordt de geur geassocieerd met warmte en zachtheid, maar ook met puurheid en eenheid. Maar hoe lekker ik de geur vanille ook vind, ik wil niet ruiken naar warme cake. Gelukkig heeft Flowerbomb nog meer geurnoten.

Het parfum is verder opgebouwd uit de geurnoten witte bloemen en amber. De bloemnoten zorgen voor een frisse noot en het amber zorgt voor de warme-, zoutige-, sensuele-, zoete-, dierlijke- en musk-achtige noten. Dit gecombineerd met vanille geeft een onweerstaanbare geur af, die zoet begint met een caramel-achtige geur, dan komt er een explosie van bloemen geuren en dan wordt het parfum zachter door een zweem van vanille. Hoe zoet deze geur ook klinkt, de makers zijn er in geslaagd deze zoete verassing toch een zachtheid te geven waar ik U tegen zeg. Vergelijkbaar met de zachtheid van katoen en zijde.

Het parfum laat zich heel moeilijk omschrijven. Wat aangeeft dat het niet zomaar een geur is, maar door een perfecte combinatie van geur noten een geur op zichzelf is geworden. Als geuren addict wissel ik mijn parfums vaak af. Toch is dit het parfum dat ik altijd heb staan. Waar ik zenuwachtig van wordt als het leeg is en waar ik even aan snuffel als ik down ben. Misschien klinkt het overdreven, maar dit parfum is voor mij thuiskomen, de geur waarvan mijn kinderen zeggen, dat is mama.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *